2013. 04. 04. / A Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja lettem.

Amennyiben tetszik látásmódom, képi világom, vállalom, igényes zenét játszó zenekarok, zenészek fotózását koncerteken, vagy más helyszíneken, továbbá művészi igényességű cd borítók, tokok tervezését, grafikai munkáit, kedvező áron.

Mix média, és egyéb munkáim oldala / Mixed media, and other works page

2009. június 25., csütörtök

Magamról és a blogról

Magam 2008 őszén kezdtem el foglalkozni gondolatban a camera obscurával, mint egy lehetséges alkotói eszközzel a "normál" digitális és analóg technika mellet. Akkor még csak a "jó lenne egy ilyen" gondolat volt, aztán kezdet motoszkálni a fejemben
a modifikáció gondolata, vagyis az hogy egy meglévő masinát átalakítani lyukkamerává.
Év végén már láttam ilyen példányokat, amik megadták a végső lökést a starthoz. Elkezdődtek a dolgok, amik most is folyamatosan tartanak, bár a fejemben a már teljesen saját kialakítású lyukkamerák motoszkálnak.

Hogy miért is jó ez, miért nem jobb venni egy kész eszközt? Elgondolkodtam ezen, pedig nagyon-nagyon egyszerű a dolog...
Egy alkotó ember számára még érdekesebb, értékesebb, ha az alkotáson kívül az alkotói eszközben is benne van ő maga.

A blog célja alapvetően az, hogy bemutassa ezeket a masinákat és az általuk létrehozott képeket, akár különféle állapotukban, nyersen és utómunka után.

Másik célja, hogy egyfajta fórum legyen azok számára akik hasonlóan gondolkodnak, alkotnak, vagy csak egyszerűen érdekli őket a dolog.
Szóval várom mindazon emberek jelentkezését akik szeretnének közösséget vállalni ezen dolgokkal, és szívesen látnák alkotásaikat, kisérleteiket ezen az oldalon.


In english

I took up mentally the camera obscura in autumn, 2008 like a possible appliance to create next to normal digital and analogous technology. At the time I had just the „It would be grate if I had this machine…” thought and than I had the idea of modification on the brain so that is to convert an extant machine to a pinhole. At the end of the year I saw these kind of machines which gave me the last impulse to the start. Things have started which are still going, altough now I have absolutly own developed pinholes ont he brain.
And why it is good? And why it is not better to buy a prepared machine? I have thought on it but it is very- very simple: to a creative person it is more interesting and valuable to „be in” the create instrument too.
The aim of this blog is to show these machines and the pictures which were made by this cameras.
An other aim is to be a blog for people with similar thinking who create similar or just are intrested in this topic.
So I’m waiting the registration of those people who would like to take part of these things and would like to see their creations on this side.

1 megjegyzés: