2013. 04. 04. / A Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja lettem.

Amennyiben tetszik látásmódom, képi világom, vállalom, igényes zenét játszó zenekarok, zenészek fotózását koncerteken, vagy más helyszíneken, továbbá művészi igényességű cd borítók, tokok tervezését, grafikai munkáit, kedvező áron.

Mix média, és egyéb munkáim oldala / Mixed media, and other works page

2011. szeptember 8., csütörtök

Részlet Kelemen Sándor megnyitójának szövegéből

„ Ahogy ránézünk Gábor Béla itt kiállított képeire, nem kétséges, hogy munkáit azzal az igénnyel készíti, hogy ezek a fotók többek legyenek egy szimpla fényképnél és sajátos atmoszférát, esztétikai minőséget hordozzanak.
Az eléje táruló, sokszor a leghétköznapibb látványban - egy utcarészletben, egy vízpartban, egy fában, egy kerítésben - Gábor Béla érzékeny szemmel ismeri fel azt a vizuális lehetőséget, amit a valóság összefüggéseiből kiemelhet és műalkotássá formálhat. Az így született kép alkalmassá válik arra, hogy túlmutatva elsődleges jelentésén, időtlen szépséggel vagy szimbolikus tartalmakkal telítődjék.
Mivel a kép mindig a belső alkotói hozzáállásnak megfelelően nyeri el végső formáját, vagyis a kompozíció, az alkalmazott fotótechnikai eljárás megválasztása mindig a művész szubjektív döntésén, céljain, ízlésén múlik, érdemes megemlíteni, hogy Gábor Béla jelenleg a fotózás történetének hajnalára jellemző eljárásokkal kísérletezik. A lyukkamerával készített képek, a cianotípiák, argentotípiák több időt, türelmet igényelnek, mint a hagyományos fényképezés és nagy tere van itt a véletlennek, az esetlegességnek is. Mégis, ezzel a kiszámíthatatlansággal, a tökéletlen élességgel, az elmosódott formákkal, fénycsíkokkal együtt valahogy személyesebbnek érezzük a végeredményt.  Nemcsak a fotótechnikai eljárásait, hanem tartalmát, érzelemvilágát tekintve is szembe mennek ezek a képek a korunkra jellemző vizuális lehengerléssel. Harsányság, dinamizmus helyett sajátos líraiság, festőiség sugárzik a fotókról.
A látvány lecsendesít, visszafogja a világ által diktált tempót és rányitja szemünket és gondolatainkat a hétköznapok költészetére, a megszokott dolgok szépségére. „